Over John


Ik ben John Laridon, Belgisch tuinontwerper, geboren in Oostende in 1974.

Op mijn 15e levensjaar heb ik besloten tuinarchitect te willen worden, het knutselen, tekenen en met planten omgaan zat namelijk altijd al in mijn bloed.

Op de Land- en tuinbouwschool te Torhout kreeg ik voor het eerst te horen over dit vakgebied. Ik was gelijk helemaal weg van de mogelijkheid om verder te kunnen studeren voor tuinarchitect. Trots als ik was, kwam ik die avond thuis van school en vertelde mijn ouders dat ik wist wat ik wilde worden.

Mijn schoolkeuze voor het volgen van die opleiding was toen ook vrij vlot gevallen op de Erasmushogeschool Brussel, in die tijd was het nog Vilvoorde. Hier heb ik in juni 1995 de HBO opleiding voor Landschaps-en tuinarchitectuur met succes afgerond. Mijn stageperiode heb ik gevolgd bij een landschapsarchitectenbureau in Apeldoorn, zo kwam ik in Nederland terecht.

In maart 1997 ben ik naar Friesland verhuisd, hier kreeg ik namelijk de mogelijkheid om als tuinontwerper aan de slag te gaan bij een hoveniersbedrijf in Ryptsjerk. Na twee jaar vol ervaringen ben ik toen met twee hoveniers een vennootschap opgestart. Eerst vanuit Ferwert, waar ik ook 5 jaar gewoond heb, en daarna vanuit een prachtig kantoortje in Veenwouden tegenover de Schierstins. Op 1 januari 2007 heb ik de knoop doorgehakt en de grote stap gezet, ik ben volledig op mezelf gegaan en Tuinen met gevoel was toen geboren.

Tuinaanleg


Ervaar het gemak van een vakbekwaam hovenier!
Voor de aanleg van je tuin zijn er verschillende mogelijkheden. We kunnen je volledig ontzorgen en álles voor je regelen. Dan heb je geen gedoe en krijg je wel een perfecte tuin!

Gedeeltelijk uitbesteden, dat kan ook!
Je kunt er ook voor kiezen om een deel zelf te doen en een deel aan ons uit te besteden.

Denk hierbij aan:

het leeghalen of opruimen van de tuin;
realisatie van bestrating, vlonders, schuttingen, vijvers,
beplanting, een tuinhuis, pergola's, et cetera.
periodiek onderhoud door middel van een voorjaars-, zomer- of winterbeurt.
vakantieonderhoud
gazonverzorging.

Maar wat we (gratis) voor je doen: we bieden altijd nazorg! Bovendien garanderen we dat we alleen met kwaliteitsmateriaal werken, zie hiervoor ook de garanties die wij in de offertes helder omschrijven.

Tuinontwerp


Realiseer jouw droomtuin!
Heb je zelf al ideeën over de inrichting van je tuin, of heb je juist nog geen flauw idee wat je wilt? Wat het uitgangspunt ook is, samen komen we er wel uit!

Het tuinontwerp maken
We beginnen met het inventariseren van je wensen en ideeën. In dit deel van het traject stellen we vooral veel vragen, luisteren we goed en denken we actief met je mee. Zo ontstaan de eerste contouren van jouw ideale tuin.

Van ontwerp tot tuin, jóuw tuin!
Daarna maken we een concreet ontwerp voor je. Als dat helemaal naar wens is, kunnen we beginnen om jouw droomtuin aan te leggen. Als je het leuk vindt, mag je hierbij natuurlijk helpen. Dan doen we het samen. Je kunt er ook voor kiezen om de volledige aanleg zélf te doen. Kijk dan voor tips en adviezen eens bij onze workshops, onze kant en klare borderpakketten, bij beplanting of bestrating in onze Toonkamer.

Wil je een offerte voor het ontwerpen van jouw tuin?
Bel dan 058-7851120 of mail naar info@tuinenmetgevoel.nl